About

Monday, June 25, 2012

Bersalah dan disalahkan

Salam
Semalam adalah ari sedih saya. Rutin wiken saya dengan anak-anak memang berbasikal. Semenjak terasa kengkonon dah gumuks ni kan, saya buat le excersice sikit. Yang tersenang bagi saya ialah "cycling". Piya pon selalu ikot saya, bonceng kat belakang diawasi oleh kakaknya Alya. Dah berkali-kali naik sebelum ni dan ok jek. Tah cemana nasib agak tidak baik semalam, kaki piya boleh plak tersangkut kat rim tayar tu. Mujur jugak saya dah terasa lain macam dan benti. Time tu jugak piya dah meraung. Saya angkat dia, terus cek kaki sebab situ je la risikonya, aduhaiii..tengok kaki dia dah melecet. Ngeri sekejap. Berlari le balik, mandikan dia pelan-pelan takot pedih. Tapi confirm la pedih, tambah kuat la dia nangis. Syukur jugak saya bukan kategori yang cepat panik. Tapi time tu naik pekak jugak le telinga dengar papa piya bebel. Adoii mano lah den nak tau leh kono. Saya dendiam je, pujuk piya. Saya just cuci ngan dettol dan letak iodin sikit. Tu pon dah separuh nyawa suara piya. Mama terasa teramat bersalah sangat saat tu.
Lepas maghrib ajak papa piya pi spital sebab nampak buku lali dia bengkak. Risau jugak kan. Kat spital doktor x-ray, tengok ok. Lega sikit. Dia cuci sekali lagi dan bandage-kan takot kuman katanya. Dan suh datang tetiap ari dressing.
Arini, opkos la mama kena babysit piya. Terasa amat bersalah sekali. Mama mintak maaf piya :(
Dan lagi tambah bersalah bila ada pulak yang asek duk ungkit-ungkit akan kecuaian mama piya nih. Huaaa tension tau...ok fine fine.. I'm responsible for everything! 




6 comments:

  1. sian piya.. mmg camgitu le kalau taim kita .. x abis le bebelnyer.. cuba kalau dia yg wat.. diam ajo... huhuhu..

    ReplyDelete
  2. dak-eiza7:03 AM

    hihihi
    cam gitu le kann
    walau hanya sebesau kuman
    :P

    ReplyDelete
  3. smoga piya cpt sembuh! Hati2 lainkali ye!

    ReplyDelete
  4. aduhh..mesti sakit ni..ngeri tengok..

    ReplyDelete
  5. dak-eiza6:52 AM

    @ibuhani
    tq..insyaallah akan sentiasa berhati-hati pasni

    ReplyDelete
  6. dak-eiza6:52 AM

    @iizza
    sangat menyakitkannn
    kannn

    ReplyDelete