About

Tuesday, November 19, 2013

Apiya Apiya

Nama yang ada huruf 'f' memang biasenya akan jadik 'p' kann. Dedulu saya konon tak nak terhasut ngan sume orang yang sebut apiya. Last-last....hahaha. Dah dia pon sebut nama dia gitu. Ini apiya ungnga (punya), ini apiya ayish (tulis). Tangok ni kakak uwat apiya. Pelat german tak abih abih.

Wiken tu ari jenjalan mencari anak dara dua orang tu punya sneakers shoes. Pasal derang pon dah memang takde kasut, mama pon layan la. Beli yang murah-murah je pon. Budak-budak kan cepat besa, kang kejap je tak muat. Maka takyah la korang berangan nak 'converse' bagai. Kedekutnye mama dia hahaha. Anak dah gamai kena bajet-bajet ^_^

Pastu sebok la dak piya ni nak beg. Tibe-tibe jekkkk. Siap nangih-nangih. Tak kesampaian ati mama dia yang selembut tisu ini...yarkkk kakakaka. Misti dia dok ingat nak pi skolah dah. Padahal sekolah pon mama tak caik lagi. Konon taknak anta tadika yang sama ngan kakak-kakak dulu. Nak tengok suasana lain. Dah survey-survey, Little Caliph, Genius Aulad, Al-Abqary tapi macam mahal je. Pulak tu tak full-day. Ingat nak terai Brainy Bunch, nampak menarik tapi agak jauh sikit dari umah, kat seksyen 3. Haishh..susah jugak nak caik tadika. Taim alya aisyah dulu senang jek, pasal tak banyak lagi tadika taim tu. And Tadika ABC tu la yang terbest. Even sekarang pon best jugak cume saje ngengade mama nak test yang lain. Tak pe la, ada masa lagi, piya pon baru 3 taon lebih. 

Muke eksen pandai buat peace 

5 comments:

  1. Anta tadika awal2..msuk sekolah esok2 x la ssh sgt kn,.dah knal huruf bagai..tgk ank2 sedara sya pun msuk tdika awal :)

    ReplyDelete
  2. budak pompuan mmg rajin nak sekolah awal kan? anak kita si ayun tu lelaki langsung tak teringin nak ke sekolah..susah hati mama dia..haha..

    ReplyDelete
  3. Hanto je le piya kat tadika kakak kakak dia tu. Kan dah biasa. Senang.

    ReplyDelete
  4. betul tu...beli mahal2 budak cepat membesar...kalo lieya mmg beli saiz besar terus hahaahah leh pakai lama sikit....

    ReplyDelete
  5. emmm mesti punya me plak Rayyan dah jadi ayen.. Dania dah jadi ania.. huhu

    ReplyDelete