About

Wednesday, November 06, 2013

Merancang Itu Perlu

Saat hati berkata "INGIN", ALLAH berkata "TUNGGU". Saat "AIR MATA" menitis, ALLAH berkata "SENYUM". Saat segalanya terasa "GAGAL", ALLAH berkata "TERUSLAH MELANGKAH". Kita merancang ALLAH juga merancang tetapi rancangan ALLAH adalah sebaik-baik rancangan..


Salam semua...amboi intro kita...motivasi sikit. Kembali bekerja lepas cuti rehat 4 ari. Adoii malas benau rasenya. Dasar pemaleh kann hikk. Dah tengok ke kalender 2014? Bagus jugak ada orang share kalender ni kan. Buleh la plan apa-apa yang patot. Tak lama dah pon lagi nak abih taon. The first thing, kita tengok tarikh EDD, end of April. Tengok cuti sekolah. Ada dekat sebulan lagi sebelum cuti sekolah..alamak! Dah mule le pening-pening pikir pasal Hadif. Anak bujang tu memang harapkan mama dia ni anta jemput. Penah setahun je dapat naik van. Itu pon taim bersalinkan piya. Ntah cemana, rezeki taim tu dapat van untuk anta ngan jemput. Cume bayau mahal le, segatos sebulan..fuhhh mahal gilerrr. Dah terdesak kan, memang harung je le mahal pon.

Kali ni memang osah la susah nak caik. Tu ari duk pujuk-pujuk abah saya duk Bangi sebulan, taim saya pantang. Mak saya memang ok, abah je susah sikit. Tapi tu ari nampak cam setuju jek, tak tau la nanti tetibe kensel..harap-harap tak lahh kan. Nak harapkan asben saya, memang tak lahhh. Dia keje nun kat Wangsa Maju, cemana le nak bekejar balik amik budak skolah. Anak dara dua orang tu, bleh naik van cam taon lepas, taon ni jek ngengade nak mama jemput. Selain dari tu kite takde plan ape-ape pon, cume jeling-jeling cuti umum jek hihihi. Stended le orang keje kan, sape tak suke cuti.

sawan cermin, cermin pon dah comot kih kih
Latest selfie picture...kikiki. Musim orang sebut 'selfie' ni kann. Dak piya takde, dia tido lagi arini. Kalau tak misti sebok nak join ber'selfie'. Still menten lagi kann. Selim melim lagi hihi. Dah memang kecik lagi pon. Berat pon dah turun dah. Terkejut jugak..ecehhh pura-pura. Padahal dah leh agak :P

6 comments:

  1. Untung la setiap kali peknen badan x naik.

    Mb cik mi x tahu yg kat batu cave skrg dah ada komuter. Ala kat patung besar tu. Ai skrg pi balik keje nek komuter je. X payah mengadap je. Tp naik kom ni lambat sikit la dr naik kete. Klw nek kete kena mengadap jem lagik.

    ReplyDelete
  2. betul tu merancang itu perlu... sangat setuju....

    ReplyDelete
  3. Sume cuti tu kita dah go thru cik mimi sbb kita kena buat kalendar mtg utk thn depan. Now kalendar mtg dah siap. Lega..

    ReplyDelete
  4. slim melim lagi org pregnant ni..boleh bergaya sakan lagi la kan..hihi..

    mcm pelik bila tgk piya takde lam gamba..haha..

    ReplyDelete
  5. Selfie sonok kan..amikje gmbr sendri..amik byk2..boleh posing2 tanpa segan silu..hehehe

    ReplyDelete
  6. betul2...perancangan awal tu amat2 perlu...lieya pun dah siap2 print utk kesenangan di kemudian hari ekekeekekek

    ReplyDelete