About

Friday, November 01, 2013

Inilah Kehidupan

Salam Jumaat, di hari pertama bulan November. Hujan setiap hari mengundang kesejukkan dan jugak kemalasan. Memule kite nak tunjuk punch card kite sepanjang bulan lepas..hihi. Cemerlang! Kan saya dah bagi tahu yang saya malas sangat sekarang, haaa ini la jadiknye. Tapi walau lambat saya cover waktu petang. So tak de la rasa bersalah sangat kih kih


Sebenar-benarnya, energy level saya di kala pulang kerja sangat la di tahap bahaya, makanye semua keje-keja surirumah ecehhh..saya bring forward ke pagi. Bangkit awal, lipat baju, basuh baju, sidai baju, gosok baju...semua berkaitan ngan baju kikiki. Anak gamai kann. Baju pon berbakul-bakul ko...Tu pasal le lambat. Jangan tiru kite yek...memalam memang lah saya wikipidea ehhh weak sangat. Lepas sesiapkan makan seisi umah, kemas ala kadar, kul sembilan setengah ke sepuluh saya dah 'selamat malam'. Kenot do anything dahhh..piya pon la ni dah pandai tido ngan papa, olohh siyan dia. Tapi nak wat cane kann..

Arini akak mimi korang ni nak keja gajin-gajin sikit. Pasal minggu depan akak nak cuti hihi..cuti lagi. Ala kejap je, sok kan ghaye sambung tros sampai awal muharam. Nanti cuti skolah baru cuti panjang sikit. Mau makan angin. Tapi dekat-dekat jek, keadaan kesihatan tak mengijinkan huk huk. Senin tu saya nak setel kan hal-hal sekolah Hadif ngan Piya. Ohhh piya dah nak skolah dah. Dah besau anak mama tsk tsk. Ok dah tak leh cite panjang, bos sudah masukkkk kikiki...selamat berhujung minggu!

4 comments:

  1. okla lagi la tu dikala awal trimester kuat lagi buat keje2 umah..kalu kita mesti pengsan dah la..haha..

    bestnya pi makan angin..nak ikut..hihi..

    apepon..take care yer..:)

    ReplyDelete
  2. Rajinnye. Cover. Kute pun hari hari lambat gak tp x denye nak cover. Ptg sibuk kejar tren pulak.

    ReplyDelete
  3. @mama_ka0ri
    tq awak
    kite dh lepas dh 1st trimester tu
    tp duk uwek uwek lg adoiii :(
    dh namanya pompuan kan, gagah jugak le buat keja2 tu, sape lg nk di arapkann hihi

    plan awal nk pi utara tp kensel..takut mabok haha

    ReplyDelete
  4. @ibulala
    tak la gajin nau
    itu pon psl nk kena amek anak skolah nam setengah kikiki

    ReplyDelete