About

Monday, November 18, 2013

Hari Anugerah Sekolah

Salam senin yang indah..ecehhh...Tibe tibe sangat. Selalu senin paling maleh kan tapi ni ari cam gajin pasal luse nak bercutian. Yehaaaa....eksen nau ek, padahal orang lain dah lama pi bercuti tu. Sebelum cite panjang moh dengar anak-anak SRA Sg Ramal Dalam berdoa khatam Quran. Saya rakam pasal admire kat sore leader dia tu, nama Aiman kalau tak silap. Comey budaknya. Serak-serak basah sore dia. Sore Ustaz pon best..hamboiii! kih kih


Last week memana skola pon ada Majlis Anugerah Kecemerlangan, sama la skola Alya Aisyah. Anak-anak saya kategori biase-biase jek, tak de le cemerlang dan takde le teruk. Yang sedang sedang aje. Tapi alhamdulillah, tetiap tahun ada improvement.

Ini hari rabu lepas, Alya dapat hadiah mata pelajaran terbaik dalam darjah 4, Bahasa Malaysia Penulisan. Wah boleh take over keje mem'blogging' mama dia nih hihi. Perlu ke? Mama pon tak terror, bahase rojak haha. Walaupun hadiah tu je, saya tetap pegi, papa dia jugak, sebagai galakkan. Sekurang-kurangnya dia bangga naik pentas mama papa tepuk tangan kat bawah. Dia dapat anugerah Jauhari Nilam gangsa jugak. Gud job kakak! 


Jumaat, turn skola agama pulak. Ada majlis khatam Quran sekali. Dua-dua alya aisyah dapat hadiah kedudukan terbaik dalam kelas. Alhamdulillah! Tak sangka pon. Pasal dua beradik ni memang tak nampak langsung belajarnya. Main je banyak. 


Aisyah eksen lebih dari kakak, pasal dia dapat no 1, kakak no 3. Kakak stended le, jeles! Eleh darjah 2 senang kate dia. Gaduh adik beradik le tu. Gasak le korang. Bagus jugak derang gaduh-gaduh, buleh compete each other. Sebab sape excel dia dapat reward. Tapi takde le sampai bagi keta kann. Opsss!


Mama pon tumpang tayang muke. Muke hidung kembang hihi. Bukan takat mereka naik pentas mama sebak, sesume budak pon. Terutama taim pengumuman tokoh pelajar, mak pak budak tu tak nangih pon kat atas pentas tu, mama orang lain yang tacing lebih. Dah kenapa pulak kann. Teringat taim kite kecik-kecik naik pentas, agaknye sama je perasaan mak abah kite taim tu kann. 

2 comments:

  1. amboii..dapat hadiah sampai hidung kembang ek..hihi..

    anyway tahniah utk anak2 awak! pandai diaorg..:)

    ReplyDelete
  2. tengkiuuu...

    mama dia mmg pesen idong kembang manjang hahaha

    ReplyDelete