About

Saturday, January 12, 2013

Beriadah


Aktiviti hujung minggu terkini kami dan sebolehnye saya nak mentenkan xtvt family ni selamanya. Insha Allah,  tapi minggu ni dah kena skip pasal ada event family (",)
Ahad lepas kami berlari-lari anak lagi kat tasik cempaka yang terindah tu. Tapi sampai terlewat sikit, dekat pukul 8 dah. Ada plak grup sedang bersenamrobik. Tak prasan plak team mana, ada banner tapi malas nak bace. Jadi kitaorang pon amik kesempatan join dua kaki. Ni kes malas nak tawaf tasik la nih hihi. Dak piya tu lah, kut dah penat mana mahunya berjalan. Nak dukung je. Pulak tu nak mama je. Hongeh! Tapi saya sempat ikot-ikot 15 menet je ke kejap lagi dari tu. Terasa sakit lutut plak. Adoiyai memacam penyakit. Dan tuo kato kan. Dah lama dah sebenarnya mengalami kesakitan ini tapi macam biase, saya kan kontrol macho. Buekk muntah! Haha. Puncanya tak tahu. Ngalahkan atlet nak sakit-sakit lutut bagai kan :-P


Bile dah sakit tu, takde le nak men'join' lagi. Lepak je tepi tasik melayan piya tengok fish. Papa ngan hadif je ikot. Dah sejam kot baru rest. Dan tros pi tambah lemak. Hilangnya tak sampai suku kilo tambahnya 2-3 kelo. Breakfast la apa lagi. Bebudak ni pantang ajak joging mau aje pasal lepas tu confirm dapat roti canai sekeping. Suke le mereka tu, mama pon sama sebenarnya haha. Dan petangnye apabila kepala sudah sihat, maka kerjaan rutin wajib le buat, ironing. Ni pon termasuk dalam kategori riadah jugak lah kan. Memang malas kuase 100! Nasib ada teman kat telinga yang sangat inspiring hihi...

No comments:

Post a Comment