About

Friday, January 11, 2013

Edisi Khas | Terlupa


Semalam 100113 adalah besday PuanBos saya. Bestnye sume pon tak ingat pasal tu termasuk lah saya. Busuk punya staff kan. Dah keje nam taon pon tak alert-alert lagi. Lagipon taon ni saya blum dapat organizer lagi hihi alasannnn. Saya teringat pon lepas IncikBos masuk bilik saya bagitau dia nak pi meeting and say bye-bye kat wife dia a.k.a PuanBos saya. Saya macam biase buat-buat tak nampak pasal saya segan nak dengar bual-bual mesra mereka hik hik walaupun dah selalu. Tetibe...

CikBos: Mimi, ada orang merajuk saya lupa wish besday dia.
Saya : Eh ye la tapi jam saya tunjuk 9hb [senyum, sambil kerling jam tangan saya]
CikBos: Alamak jam aku betoi 10hb..tak leh pakai alasan yang sama lah hahaha
Saya: Apalah cik lupa...

Lepas Incikbos kluar, Aishah intercom saya cadang nak celebrate besday puan. Alah beli kek je pon. Maka jadik le surprise party for ladies only. Asalnya puan ingat CikBos yang suruh. Tu yang muka kat gambau tu gaya cakap elehhhh..hahaha. Padahal tak pon. Dedulu masa ramai staff selalu gak buat jamuan-jamuan. La ni tak dak dah la. Dan tinggal 3 orang je yang office based. Lagi 3 orang operation. Kalau terasa nak buat makan-makan, sendiri-sendiri aje lah. Next two week besday CikBos plak. Misti la tak lupa pasal puan biasanya yang akan ingatkan dan plan buat pape hihi.

Tapikan sebetulnya, orang lelaki memang selalu tak ingat kan ehh ehh..saya pon dah banyak kali alami kejadian macam nih. Merajok jugak tapi apa nak buat saya bukannya geti majuk lelama, cepat cair. Selalunya anak yang ingatkan papa dia. Jahat! Hahaha..

4 comments:

  1. Happy bday utk puan boss dia...smoga diberkati Allah SWT dunia akhirat.

    ReplyDelete
  2. Kak Mimi, i miss all of u. Pls kirim salam kat Puan & En Amir ye

    ReplyDelete
  3. @maz
    miss u too dear
    :)

    ReplyDelete