About

Saturday, May 18, 2013

Kekenyangan Di Muara

Muara manakah?
Di sini lahhhh..hihi

Dah lama dah nih. Bulan lepas taim balik kampung tu.
Sebelum PRU lagi. Sampai dah lupa dah cite dia cemana hihi. Simpan sangat kan!
Kalau cek kat fesbuk adalah, pasal ada update sana
Awal-awal dah remind mak tak payah masak banyak-banyak ari tu
Malamnya kita makan luar. Call adik saya yang kat bukit baru tu join sekali.
Meriah le sikit gegamai kan. Bukan besar mana pon family kita

Sampai-sampai sana tak tahu nak tuju kedai mana, banyak nau pilihan
Semua kedai pon nampak macam penuh
Last-last abah saya sajes gi sini, kawan dia katanya. 
Sini pon, buleh tahan ramai jugak la orang
Sejam nunggu makanan. Abah saya sempat la melilau pi mencaik kawan dia tu
Memang osah la kawan dia taim sesama dalam askar dulu kat Tawau, Sabah
Tapi dia sakit dan lumpuh, tak brapa nak ingat abah kita


Makanan sini buleh tahan la, kitaorang pon 1st time terai so tak leh nak komen beria
Pastu saya pulak jenih jarang makan kat luar kalau balik kampung
Dah masakan emak lah yang terbest kann
Ni pon sesaje nak belanja family kita, kasik mak rehat dari kena masak
Nampak tak betapa anak malas hihi 
Tapi memang biasenya mak yang beria nak masak kita tak paksa pon :-P

Gamba pon tak banyak yang sempat di ambil
Leka sangat menikmati makanan konon haha
Dengan dak piya pulak tido atas riba
Dari sampai hingga ke balik dia tak bangun-bangun
Kejut nangih, biar je la dia tido pon
Haa ce la bayangkan cane le mama nak makan sambil memangku dia tu
Dah la longoh, tak konyang mama makan taw haha

5 comments:

  1. Hamboi hamboi hamboi. Meriahnya makan. Nak jugak.

    ReplyDelete
  2. Centado9:23 PM

    sedap ke?
    i always go to Muara Sg Duyong je

    ReplyDelete
  3. @ibulala
    Next taim kita ajak awak eyh, insyaallah
    :)

    ReplyDelete
  4. @centado
    Sedap aje
    Sy pon x taw kt mana best
    Adik sy yg sajes cystal bay ni
    Next taim bleh try sana plak lah
    :)

    ReplyDelete
  5. nomnom..lama plak tak mkn ikan bakar,eheheh!!

    ReplyDelete