About

Wednesday, May 29, 2013

Percutian Bajet

Percutian la sangat kann, balik kampung je pun
Jumaat taim cuti wesak tu, lepas keje..err monteng benaunya kih kih
Cabut 2 jam awal, kalau tak, kena tunggu esok nya, rugi la sari
Lagipun pak mertua kita tak kasik sampai lewat-lewat malam
Sana jalan sunyi dan bahaya!
Tapi nama je monteng, balik peking-peking, gedebak gedebuk, kul 5 baru gerak
Beso la, mama komeh cam sipot..gegamai kat umah tu pon buek sajo jo, melontang!
Hujan plak sepanjang jalan, memang sodap membuto kann
Tapi tak lelap mana pon, asek kena jentik idong hahaha..ye la ye la tak tido, teman dia :P
Seprais pak mentua saya, padahal dah tipon, salah dengar dia ghupenya
Ingat kami balik minggu depan, adoiii la abah!
Ke asben saya yang cakap pelan..emmm ntah la
Kat kampung sini memang sangat sejuk malam-malam
Tak yah ekon pon, gegebut selimut bebudak nih
Maklum la umah di lereng bukit, tepi sungai pulak kann

Memang awal-awal lagi dah plan nak bawak kekanak pi picnic sini 
Alah dekat je pon, 15 minit driving dari umah
Asek berendam kat sungai sebelah umah je, sesekali menjangkau le jauh sikit
Wahhhh..Bestla sini! Kalau dapat berkhemah lagi syiok
Tak kena musim ujan, kalau tak, air keruh dan deras
Ini just nice lah..sejok dah tentu! Gamai gak orang datang, cuti skolah agaknya
Sejak di komersialkan, ramai datang. Dedulu tu lebih privacy, kata asben saya :-)
Saya pon first taim sampai sini semenjak kawen ngan orang Bekok nih hihi
Dak Piya stended le, penakot. Malas nak paksa dia mandi
Duduk-duduk ateh batu sambil rendam kaki aje
Kakak ngan abang dia emmm toksah cite, begejam pon boleh
Gigil-gigil, pastu lapar haha
Ni pon tak naik sampai ateh, bebawah je, kat atas ade waterfall
Saya kot pegi hutan-hutan camggini
Mula la teringat zaman-zaman dulu ngan geng Kembara
Rindunyeeee! Tapi itu la sejak berkeluarga takde peluang dah
Lagipun asben kita tak minat, maka toksah le nak berangan bagai :-)

3 comments:

  1. best cuti2 dgn suasana pemandangan hijau ni..sejuk aje..

    ReplyDelete
  2. kann
    tenang je rase
    :)

    ReplyDelete
  3. seronoknya mandi sungai..picnic ramai2 :))

    ReplyDelete