About

Wednesday, October 29, 2014

Hujung Minggu

Salam, korang sihat ke?
Awak kat mana..demam lagu topik batrishah (eja main sedap mulut) :P
Haa ce tengok ni bizi tak mak encek..bizi kannn ekekeke...ngengade!


Dari senin membawak ke rabu, baru la tercapai hajat update. Kita kurang sihat sikit nih, hidung penuh, yekkk..selsema le. Paham-paham je la kan bila flu ni kan, berair mata, pedih idung, sengal kepala. Tak selesa, buat apa pon takde mood. Dah tua-tua ni imun kurang, pantang ada yang selsema kejap je jangkit. Faktor usia kann. Keja pon dah setat menimbun, dulu cuik masa pepagi tuk update, kendian tengahari, kendian petang..tak tau la pasni..

Wiken lepas pi mana korang? Dalam sok sek sok sek, sempat gak saya me'round pasar feberet, pasar karat kat shah alam. Mak saya datang ahad tu anta anak bujang saya, deepavali tu ari dia coti seminggu. Kemain meriah ngalah raya puasa. Itu yang suh atuk amik dia, sian lak nanti duk umah sensorang. Atuk memang ok jek manjang. Mak abah saya pon suke jalan pasar ni.


Kitaorang bukan caik apa pon sini, saje cuci-cuci mata dan acara wajib adalah makan Kueh Teow Paklang. Gamai tau yang Q. Nak makan pon bertunggu. Nampak je meja kosong kena teros lelaju cop hihi. Taim ni le untung anak gamai, derang tolong tunggu kan. Mama datang duduk makan jek. Tapi series weiii...sodap bangat!! Saya tak suke nau char kueh teow, yang berkuah tu. Suke yang gorang biase jek, buh telo mata seketui..tu dia..terangkat! Tapi sini sebulan sekali berbaloi la..jauh bona!


Setat minggu depan dah mula banyak jemputan kenduri kendara kan. Saya pon dapat jemputan minggu ni kat kampung tapi tak balik la pasal pakcik nak datang, anak dia konvo kat UPM. Cuti sekolah pon belum plan kemana, paling-paling pos kanak-kanak saya balik kampung hihi. Kali ni Apiya pon nak join, dari cuti lepas dah merenyek nak ikut, cuma nenek tak konpiden. Ini kali leh la terai. Ok dah...nanti sambung cite ek. Take care sume..

2 comments:

  1. musim kot kan..ramai lak yg kene flu nieh...lieya lak batuk2...terkongkeng2 jek ni hah..rimas pun yeak.... tapi camne nak baik sbb tak pantang ais pun dok bedal jek ni hahaahhahaah...

    wow teliur tgk ...lieya tingin nak gi sane tapi tu laa ntah bile laa rajin nak ke shah alam pagi2 tu....nak gi tghari kang dah panas2 lagi tak lalu.....

    ooo anak pakcik eiza konvo kat upm yeak...husben lieya pun baru konvo upm senin lepas....

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu nama dia pantang nampak la lieya ekekekeke

      memang jauh lieya, cam kita ni kalau tak de mende nak caik tak sampai sana, sama je kalau pi pasau tani kat depan pkns bangi tu

      ha'ah kazen asben saya konvo tapi dia bukan student UPM
      Unirazak, tumpang dewan jekk

      Delete