About

Tuesday, August 27, 2013

Meleburkan Duit Raya

Hobi bersama..like makde like doter
Orang dapat duit melabur kat memana le kann
Ni dia tak...melebur! 
Alya punya kisah le nih, henpon dia memang dah gosak lama
Dah lama jugak dia ngecek papa dia belikan tapi papa malas nak layan
Lagipon dia bukan guna sangat tepon
Kecek punya kecek, ntah mood apa datang, papa dia approved pulak
Suke bebenau le dak Alya tu, ok je dia walaupun papa dia suh beli gune duit raya dia
Sampai-sampai bangi lepas raya tu ari tros ajak pi Mines, tak menyempat-nyempat
Tapi jangan harap la kann, tibe dari kampong tu nengok umah berabuk sakan sume
Confirm le kena kerahan tenaga dulu, taim ni derang esp Alya kemain laju je buat apa yang disuruh
Kot lambat kang tak merasa pi beli tepon baru haa bijak tak mama dia hew hew
Lepas puas hati dengan tahap kebersihan umah, baru la kami pi..petang dah, lepas asar

Hello..peace yaw (^_^)
Ikotkan pilihan dia, dia nak acatel model hape ntah, kaler putih (serupa mama suke tepon putih)
Dia berkenan macam tepon paksu dia, paksu dia dapat free jek package digi
Pusing-pusing carik takde, kalau register belia baru ada kat digi
Sape je yang belia lagi nak di-registerkan tu kann
Last-last amik model murahan, jenama android jek bukan putih, kuning
Tapiiiiii hanya bertahan untuk sementara saje..
Lepas beberapa hari pakai, memang langsung tak memuaskan ati
Keje 'hang' jek, memori kecik dan bermacam-macam lagi laaaa
Alya tak bersuara pape pon sebab dia yang pilih tu aritu
Tapi papa dia kesian kat dia itu yang dia senyap-senyap gantikan dengan yang lain
Anak dara kesayangan dia katakannn *jeling mata kat tepi* hihi
Dia gantikan dengan Sony Experia, kale putih! Model hape ntah, tak la mahal sangat
Cukup le budget duit raya dia tapi papa dia saje je ngusik pasal duit raya tu
Last-last papa dia bayakan je cume dengan Alya kitaorang still cakap pakai duit dia syhhh...
(kalau dia baca posting mama dia, pecah le rahsia ngeh ngeh)

Duta tak berbayau! Ada gaya tak haha

4 comments:

  1. amboi bestnya depa leh beli HP.. hehehe me anak2 kecik lagi so mama dia simpan lam bank lah

    ReplyDelete
  2. besa la budak2 la ni zie
    manatau nk simpan
    tp hatni pak dia blanja hihi

    ReplyDelete
  3. bestnya beli hp,,eca dri puasa nak beli2 hp xbeli jugak.hehehehe

    ReplyDelete
  4. uhuhuhuhu!!untung alya :))))

    ReplyDelete