About

Tuesday, June 25, 2013

Bukan Milik Kita

Tinggal Kenangan :'(
Ini adalah sambungan cite 'Hitam Mengerlik' kita tu ari, lambat nau reveal ek
Padahal gambar sume dah ada dalam draft tinggal nak letak caption ngan karangan sikit je.
Mood PMS kikiki

Dabel tripel checking!
Ok ok back to the original story
Sabtu lepas-lepas tu saya balik kampung menguruskan keta ADIK saya, diulangi Adik saya. Bukan keta saya. Saya ni sampai pencen kot pakai keta anak gajah tu haha. Syukur la ada keta kannn. Lagi best tak yah nak pikir-pikir hutang lagi.

Hai si Hitam berkilat hahaha
Adik saya mintak saya jadik Guarantor dia, itu lah kena balik jugak. Nak sign agreement keta. Ala keta seken jek. Baru sorang owner. Cantek lagi ketanya tu, taon 2010. Keta lama dia tu dah banyak problem, besa la keta dah nak menjangkau 7-8 taon memacam le ragam. So kena la let go keta tu, sedih la jugak, pasal saya pon penah pinjam keta lama tu dulu taim keta asben saya kat klinik. Takpe la, ni taim adik saya merasa pakai dan bayar keta sendirik kan. Sebelum ni dia geti pakai je, keta lama tu abah punya. Dah setaon keje boleh le blaja-blaja buat aset kan. Ohh keta bukan aset yek, liability ecehh motip???

Kemain kembang idung piya bau keta baru :P
Nak kawen pon takde calon lagi, simpan dulu duit tu, nijam hantaran mahal. Dah melalut pulak kikiki.  Hari Ahad tu, saje ajak busu pi jenjalan. Tu yang pegi minum coconut shake. Bukan nak minum sangat pon benaunya tapi nak merasa naik keta baru busu kakaka. Kemain eksaited memasing, termasuk le mama dia kann. Tengok Aisyah kemain lentok lagi tido, best nau le naik keta busu dia tu haha.

Jalan-jalan naik keta baru

4 comments:

  1. hihi...muka excited jer naik keta baru..

    pesan kat adik kumpul duit byk2 dulu baru kawen..skang ni barang sume mahal2..huhu..

    ReplyDelete
  2. ye mama_ka0ri
    sy sokong :)

    ReplyDelete
  3. semangat jekan..suka coconut shake tu..buat sendiri puas mkn..heheh

    ReplyDelete
  4. yeayyy!!!adik dpt kete baru..kakak pun boleh mrasa jgkkn..ape lg anak2 buah :)

    ReplyDelete