About

Saturday, June 08, 2013

Dua Hari Satu Malam

Inilah dia projek memonteng saya tu ari, takde le best nau pon
Sume ni pasal tak menahan dah dengar anak-anak menyanyi nak mandi pool, nak tido hotel
Sabtu tu memang le coti tapi kazen saya tunang kan kat Bagan Lalang
Bebudak tu nak aje kalau kat Seri Malaysia Bagan Lalang tu tapi asben saya yang tak ok
So malam sabtu tu, baru la dia searching-searching kat Agoda
Confirm la susah nak dapat, fully booked sume
Last-last amik apartment, kat sini la tu
Agak selesa la jugak untuk saya yang beranak gamai ni 
Ada dua bilik, terlupe nak ambik gambau dalam tu cane, korang gugel le ek hihi
Mahal jugak lah untuk 2 hari semalam, dekat RM300 but no choice kan
Ahad tu, kitaorang sampai terawal plak, check in pukul 3, biase le dah eksaited memasing kan
Jalan-jalan la dulu kat pantai sana, wahhh cantik dan terjaga
Dah lama rasanya saya tak sampai PD nih
Sempat lalu Telok Kemang, uiiii padat! Cancel lepak sana
Amik angin tengahari yang membahang kat Pantai Bagan Pinang
Lepas check in, letak beg tros menuju kolam, bebudak ni kan pantang nampak air
Bergumbire sakan! Mandi le korang puas-puas ek
Tak menyangka dak piya pon dah berani terjun pool, kalau tidak duk mengepit je kat mama
Ohh mama dia tak berendam sangat la, tak geti berenang :P
Kolam dewasa tu pon tak dalam mana, 1.2 meter jek, berani le anak-anak saya sume tu
Dah puas berendam dan terasa lapar baru le naik mereka-mereka itu
Malamnya, kitaorang makan kat Medan Ikan Bakar Tg Gemuk, restoren D'Terapung
Penah masuk JJCM TV3, sesambil tu nengok sunset
Tapi bateri henpon saya kering dan buleh pulak sume-sume gadget mintak connect to charger
Dapat le sekeping due gamba, saya update FB pon tak lepas 
Makan kat sini mahalllllll gilerrr!!!! Nampak tak betapa mahalnya tu
Takat makan anak beranak pon kena segatos lebih, nyosa makan sini
Tu ari makan kat Melaka tu, 14 orang punya makan baru dua gatos ish ish cokik darah boto kann
Korang jangan datang sini tau, Bagan Lalang pon consider murah lagi
Ok tu je le cegite nye, senin tu aktiviti pool sepanjang ari sampai check out
Pastu...balik Bangi laaa...yang penting kanak-kanak itu happy
Janji dapat mandi pool dapat tido hotel kannn...

7 comments:

  1. Anak anak sy x leh mandi pool. Kalau mandi pool ada yg domam. Biaso kalaw budak budak ni nak mandi pool pi kk klub melawati je. Pool pun cantik. Byr rm5 je per entry.

    ReplyDelete
  2. seronok jln2..anak2 happy kita ni tumpang happylah..

    ReplyDelete
  3. @Ibulala
    ye ke? wahh bahaye tu
    jauh jugak la kita nak ke Melawati tu
    sini paling2 UKM jek

    ReplyDelete
  4. @Knor
    btol kan
    gembire mereka bahagialah kita
    :)

    ReplyDelete
  5. Yg penting dpt happy2 bersama keluarga!

    ReplyDelete
  6. tetiba teringat yg dh lama tak ke PD..boleh thn jgk glory nikan :)

    ReplyDelete