About

Saturday, February 23, 2013

Bila Malas

{Posisi ayu melayan anak-anak buah berburak, aktiviti wajib setiap pagi sabtu hihi}
Hobi dak Huda le nih, curik-curik amik gamba, tau le admire kann :-P

Malaskan keje ari sabtu.
Tapi korang tak keje kan, tentu tak dapat nak feel bende nih..untung la korang! Supposed saturday is a family day! Betol kan? Dulu masa saya nak resigned PuanBoss kata nak revised balik working hours, tapi biase le janji-janji manis belaka. Dah 2 taon masih camgini lagi. Hurmmm :-/

Tetibe saya teringat kata Incik saya di blog dia:
"Pada hari rajin, kita masih ada ruang untuk malas, tapi di hari malas kita takde langsung ruang rajin" 
*lebih kurang le ayat dia, saya tak ingat sepenuhnya*

Saya kan selalu merajinkan diri dengan membuat sesuatu yang menyeronokkan dulu, baru start enjin keje. Paling utama, kena amik bauan yang refreshing. Tapi pagi ni saya bertenaga sikit pasal pepagi dah kena tonggengkan RO Water kat dispenser..gagah kan! Kagum tak haha. Sebenarnya nak buat air takde sapa sampai lagi selain saya, tu yang kena buat sendiri. Sejak sakit gigi ni saya perasan macam dah kurus lah, seinci! Hahaha...berangan! Ok Bai..

4 comments:

  1. Syok woo hari sabtu cuti dok umah. Sy dah sampaisg petani dah ni...

    ReplyDelete
  2. Untung la cik mimi ni, sakit gg pun boleh kurus...

    ReplyDelete
  3. hahaha
    itu perasaan saya aje cik ana
    cek penimbang masih x turun suku kelo pon
    :P

    ReplyDelete
  4. wahhhhh..menimbun keje boss eiza :) lega sikit anank2 dh besarkn..wpun trpksa keje sabtu tp blh bwk dorg lepak kt opis :)

    ReplyDelete