About

Saturday, February 02, 2013

Ketapi Dinasour

Mari mengembara bersama ketapi Dinasor...haha. Terhasut ngan cite katon sudah saya.
Hari Isnin, cuti Thaipusam. Anak-anak rekues nak berjogging, so decide nak bawak mereka kat percint 11 Putrajaya, asek Tasik Cempaka je tapi kensel pasal tetiba anak jiran saya nak over nite plak kat umah saya. Tak pe la kasik can bebudak ni memain dulu. Huru hara rase. Anak dah sedia gamai tambah lagi dua orang anak dara. Tak terbayang saya kalau saya ada anak segamai ni. Yang 4 ni pon tak terkawal inikan 6. Phew~pitam!

Tunggu train dari stesen Masjid Jamek

Asben saya ajak bawak kekanak ni pi naik ketapi laju...LRT. Kebetulan dia nak ke Jalan Masjid India. Caik baju melayu untuk Hadif katenya. Kawasan situ kalau bawak keta leceh. Sosak! Hadif pon memang dah lama nyebut nak naik train. Kami park keta kat Terminal Bersepadu Tasik Selatan. Pergh! Cantik gile tempat tu. Terasa dah bertaon tak ke sini. Dah macam epot dah. Jakun kejap kami anak beranak. Kaunter jualan tiket bas pon banyak. Kot nanti-nanti nak kena naik bas balik kampung pon ok dah. Tetibe teringat zaman gi keje ngan LRT 11 taon dulu. Lama jugak dah tu kan. Bersosak-sosak den dulu, lelari anak lagi. Terindu plak zaman tu eh..

Foyer Terminal Bas Bersepadu (TBS)

Seharian jugak le kami mengembara. Ukur Jalan Masjid India lagi. Hongeh! Tambah sengsara kena dokong dak piya. Nak terputuih urat sarap. Tambah lagi dengan kondisi badan yang masih di bawah paras normal. Malamnya sekali lagi kepengsanan kesemuaan keletihan hihi.

Parking lot yang sangat luas

2 comments:

  1. wah...jenjalan sakan gitukn?mesti enjoy tp penatttt,eheheh!!

    ReplyDelete
  2. btol
    penat sangat!
    dapat2 bawak anak sekecik piya
    :)

    ReplyDelete