About

Thursday, July 12, 2012

Alarm Oh Alarm

Spoil, Spoiler, Spoilest!! Hahahaha

Pagi tadi ok-ok jek. Tetibe tadi nak klua jumpa cik ghimau boleh la pulak alarm keta tak berfungsi secara normal. Apakah? Tekan punya tekan takde tindak balas. Makanya tros lah dibukak secara manual dan terjerit alarm itu. Keh keh keh bergema basement. Dan secara cool saya tekan le button reset. Malangnya tak nak benti pulok. Haishhh berpeluh mak kejap. Apa lagi haruslah caling-caling super hero, arahan dia suruh cabut waya bateri. Eh! Sesuai ke? Tapi dah disuruhkan buat je le. Memang tak cool tau. Bukak bonet depan tu pon terkial-kial hik. Dengan baju kurung, heels lagi. Cheh! Hilang keayuan ai.

Ok setel cabut dan pasang balik. Best sangat sebab ia masih bunyi lagi. Aduhh apakah lagi. Time ni takde plak sesapa lalu ke turun ke basement ni. Hai memang tak de luck le. Cal lagi le supehero. Ok tunggu situ. Terpaksa la ciksuper hero datang menyelamatkan. Berani dia tak datang, merajok 2 ari kang hihihi. Nasib dia keja dekat MTDC Serdang tu je, kire sepuluh lima belas menet bleh sampai. Kalau jauh...huhu hadaplah sendirik. Dia gode-gode pon tak mau. Rupanya-rupanya button reset tu waya dia dah putuih lorr. Patot lahhh tekan tekan no respon! Chaittt! Tekanan sungguh. 

Last-last, mama bawak je la keta papa tu. Biar papa anto bengkel keta ni. Maka selamatlah sang isterikan hahaha. Dah lama kot tak pinjam keta dia. Sejak kejadian saya menyagat keta dia tu dia tak bagi dah saya pinjam. Memang sangat cool lah, baju pepel keta pon pepel. Suke!

Dah lama saya anto usul nak tuko myvi pepel tapi sampai la ni tak dilayan. Eh! Tetibe kikiki

6 comments:

  1. Centado3:18 PM

    kasi pamerlah kete cool kaler pepel

    ReplyDelete
  2. Klu dh rezeki nk bwk keta tu x bg pn akhirnya dpt gk bwk kan!

    ReplyDelete
  3. kena ambil gak myvi pepel tu kot..;)

    ReplyDelete
  4. dak-eiza6:13 AM

    @centado
    ala macam keta menan je
    dah penah pamer dedulu

    ReplyDelete
  5. dak-eiza6:14 AM

    @ibuhani
    kan kak
    cume kena hati-hati
    dah 2 kali saya geselkan keta dia
    hihihihi

    ReplyDelete
  6. dak-eiza6:18 AM

    @izz iizza
    ohhh mcm tak boleh lah
    memang tak akan

    ReplyDelete