About

Saturday, July 14, 2012

Buat Keja Gile

Cilok gambau dari Fb adik ipau :P

Aduhh..kecapekkan saya. Hahaha..

Inilah dia namanya carik penyakit. Tak de koje carik koje. Dan koje gile pulak tu. Semalam kan saya ber'dentingan' dengan sahabat baik saya, Yani. Kami sebenonya pi menyebok sekali kat member day sale Sogo. Memang tersangat happening tau. Pitam di buatnya. Sampai awal, tengok macam biasa-biasa je pengunjung. Jalan punya jalan sekelip mata je dah sosak. Uiii terpanjat boboi hahaha.


Saya takde le nak membeli apa sangat, samele ngan Yani tapi dah alang murahkan capai jugak le. Macam saya ofkos la beli baju kekanak tu. Sementara nunggu Yani Q bayau, mata melilau le tengok gelagat orang. Haii..memacam ragam. Kesian tengok baby yang menangis-nangis. Tak sesuai kot bawak anak sekecil tu tempat cenggini. Rasa saya usia baby tu baru 2-3 bulan. Ish ish ish..rimas saya tengok. Dan paling kurang menyenangkan majoriti pengunjung itu adalah orang melayu. Tengok la betapa kemaruknya. Eh! Bukan saya pon sama ke. Tapi tu lahh..hebatnya kuasa membeli melayu kann.

Saya sekejap je pon kat sana, pukul 12 tengahari dah cau. Duk lepak umah yani kat Prima Duta. Borak punya borak tak sedau dah pukul 4. Sesakali jumpa kann. Arini keja la pulak, rasa nak ponteng boleh tak? Hihihi

4 comments:

  1. nafsu shopping org melayu ni memang kuat kan..kalau cina nafsu menyimpan pulak..berjimat cermat sungguh depa..:)

    ReplyDelete
  2. dak-eiza5:13 PM

    @izz iizza
    kan iza..
    melampau-lampau
    :)

    ReplyDelete
  3. Wah! X sanggup ler ibuhani nk berasak2 cm tu.....tersepit!

    ReplyDelete
  4. dak-eiza6:37 AM

    @ibuhani
    saya pon tak suke jugak
    tp tetibe rasa nk menyebok
    hahaha

    ReplyDelete