About

Tuesday, July 24, 2012

Mari Belajar Mewarna


Haa..tengok! Amacam cantek tak hasil seni anak-anak saya. Ni baru sikit, tak tengok lagi lakaran gambar ikan, ketapi, bunga, palm print, kucing, bulat-bulat dan memacam lagi lah. Tak sanggup saya nak tayang. Takot korang kagum sangat hihihihi. Sebenarnya ada gambar tu, cume tak ingat ada kat mana. Tersangat la over kreatif anak-anak saya kan. Korang ada? Hahaha..

Sejak pindah Bangi nih, sekali je kami cat umah tu pon masa bebaru pindah. Cume hall bawah je penah cat 2 kali kalau tak silap. Oleh kerana dah tak larat dengan mural-mural ni, kami terpaksa la buat keputusan mengecat semula family hall kat tingkat atas. Ikotkan selama ni urusan cat mengecat cikpapa buat sendiri tapi yang area family hall ni macam susah sikit sebab tinggi sangat. Tak tercapai dek akal dan skil pon so-so je. Makanya serahkan pada yang pakar, upah orang la apa lagi. 

Dari bulan 3 kot dah plan tapi tu la memacam plak aktiviti wiken kan. Balik kampung la, papa keja la, kenduri lagi. Sudahnya sampai ke bulan puasa. Itu pon nasib baik tak balik kampung pasal keta gosak kalau tak tangguh lagi la gamaknya.


Taraaaa...dah siap pon. Tunjuk yang family hall atas tu je. Lenlain korang bayang le sendiri hihihihihi. Nampak tak tangga yang curam itu. Itulah tempat exercise saya tetiap hari. Eh..tetibe :-P

6 comments:

  1. mak aii kreatif sungguh ni..hihi

    ReplyDelete
  2. dak-eiza6:38 AM

    @izz iizza
    kann..tak terkata
    hahaha

    ReplyDelete
  3. Centado12:31 AM

    hebat rumah ni

    ReplyDelete
  4. creativity tu.....ada anak2 kecik mmglh cam tu....kenangan kena simpan gmbr tu!

    ReplyDelete
  5. dak-eiza9:02 AM

    @Centado
    Apele yang hebatnya
    Semua orang ada rumah yang hebat
    kan
    :)

    ReplyDelete
  6. dak-eiza9:04 AM

    @Ibuhani
    Memang kenangan sangat!
    Memacam corak lukisan
    Agaknya plain wall membosankan mereka kot hihihi
    Tapi banyak yang dah terhilang jugak gambarnya

    ReplyDelete