About

Saturday, March 23, 2013

Edisi Khas | Bus ke Vase

Ari-ari sabtu ni kena buat cite klaka sikit. Baru la tak bosan keje. Kisah insiden semalam nih.

Dato : Nanti awak tolong printkan gamba-gamba pasal bas kat dlm pen drive Henry ni
Saya : Agak-agak dalam folder mana Dato'. Banyak nih! Jenuh saya nak caik.
Dato : Awak tangok saiz yang paling besar
Saya : Takde pon saiz tu
Dato : Bukak je la mana-mana. Asalkan ada bas
Saya ngan huda main teka-teka je la folder-folder yang ada dalam tu. 
Saya : Ishh bahaya ni huda, banyak gamba personal dia jek
Huda : Ala bukak je la kak
Saya : Ntah-ntah yang folder tulisan cine ni tak (tros bukak folder tu). Ni gamba pasu cino jo.
IncikBos: Ada tak mimi?
Saya : Takde pon cik, gamba dia adalah.
IncikBos: Caik la gamba-gamba berkaitan vase.
Saya : Apa cik? Vase?
IncikBos : Ye lah! Awat?
Saya : Ya Allahh...vase rupanya (gelakkkkkkk sakannnn)
Huda : Adoii..betol la tadi tu kak. Dah jumpe dah tadi cik, kak mimi kata, ni apo..pasu cino jo
IncikBos : Dah tu hangpa ingat apa?
Saya : Jenuh la kami caik bas incik..(gelak lagi)
IncikBos : (sengih-sengih je sambil geleng kepala tengok kami tak abih gelak lagi)

Itu je citenye, tak sure la klaka ke tak kat korang. Tapi yang pasti saya ngan Huda masih gelak-gelak lagi tiap kali teringat. Cuba korang sebut Bus Vase dekat-dekat je kan bunyik dia. Huda kata apa tau, Dato' nih jelas ke'jawa'an dia. Sampai kita tak dengar langsung bunyik 'V'.

Moral of the story, kena listen dan focus ^_^

8 comments:

  1. hehehe....klakar! Jawo dia sgt3 pekat.... :))))))

    ReplyDelete
  2. Dah jawa tu tetap la jawa.

    ReplyDelete
  3. salam ukhuwah dan salam kenal dari bunda...

    ReplyDelete
  4. ooo vase upenya.. hihi

    ReplyDelete
  5. @ibuhani
    mmg tak terpikir sy vase kak
    haha

    ReplyDelete
  6. @ibulala
    lepas ni mmg sy kena dengau betol2 la apa je yang Dato' tu ckp cik ana
    agar x tersilap lagi hihi

    ReplyDelete
  7. @bunda
    salam kenal...
    tq visiting
    :)

    ReplyDelete
  8. @intan
    kann
    sesungguh carik bas
    jauh nau beza bas ngan vase kan
    hik hik

    ReplyDelete