About

Sunday, March 10, 2013

Morning Breeze


Korang buat apa arini? Ecewah...tetibe nak menanyakan. Semalam saya mood tak ok, kena keja satu hal. Meeting pulak! Tak suke! As usual toking-toking about the same thing. Tak mau komen pape. Hati bagai di seret-seret di atas jalan tar. Busan sey...cakap stail orang Johor hihi.


Ni ari nak tenang-tenangkan ati sebelum terbeban dengan keje dan date line seminggu depan. Appointment ngan dentist kena postpone le gamaknya. Takot tak siap keje kalau coti. Hari ni kami menjangkau jauh sikit untuk aktiviti riadah, ala sikit je pon. Taman Botani Putrajaya! Jalan-jalan tepi tasik tengok ikan. Mengemit ikan kat tepian tasik tu. Sebab ikan-ikan tu biasa diumpan dengan guti oleh pengunjung-pengunjung. Itu la duk tepi je tu. Bijak sungguh mereka.


Jalan-jalan biase pon boleh berpeluh satu badan. Tambah beban dak piya lagi. Jalan 2 menet dukung sejam. Lomah lutut mama piya. Kalau tak dukung, mula la kedengaran high pitch dia. Berdesing telinga. Ingat nak sewa basikal round-round tapi sampai dah lewat, basikal out of stock. Jom layan video ikan yang sempat kitaorang rakam.  Meriah!

*Rasenya pipi macam tertelan kuih pau lately hihi

2 comments:

  1. outing ptg! x kira di mana asal bersm tersyg mestilah happy kan!

    ReplyDelete
  2. setuju tu!
    sy mmg kaki jalan kak
    cuti2 x de nye nak memeruk je kt umah
    haha

    ReplyDelete